Pletter på tekstiler

Alle Artikler

Fjern stædige pletter fra tøjet
Oktober 2020

Fjern stædige pletter fra tøjet

For at opløse stædige pletter behøver du ikke altid at ty til aggressive rengøringsmidler. I stedet kan du også bruge galdesæbe (fra apoteket). Sæben indeholder enzymerne i svinegallen, som hjælper...

Oxi-Power: pletter på tæppet
Oktober 2020

Oxi-Power: pletter på tæppet

For nylig skete forfærdeligheden mig: blåbærsaft over et stort område spildt på uldtæppet. Den absolutte udholdenhedstest for hvert rengøringsmiddel, fordi blåbær er meget stædige frugter. I panik...

Silikone på tøj? Pimpsten hjælper!
Oktober 2020

Silikone på tøj? Pimpsten hjælper!

I går beskæftigede jeg mig med sanitetssilikon, og der landede dumt (uden at bemærke det straks) nogle af mine yndlingsbukser. Jeg lader det hele tørre indtil videre. (Semitør silikone er en...

Gnid tørrede pletter på mørk klud
Oktober 2020

Gnid tørrede pletter på mørk klud

I går indså jeg endnu en gang, at små pletter på mørke stoffer ofte bare forsvinder ved forsigtigt at gnide dem over pletten med det samme materiale. På armen på min mørkeblå blazer lå en tørret...

Fjern tyggegummi fra bilsædet / stoffet
Oktober 2020

Fjern tyggegummi fra bilsædet / stoffet

Også en gang havde problemet med en boble tyggegummi. Jeg gik på diskoteket og sad i et boble gummi. Bukserne var det mindste problem, da jeg ikke havde lagt mærke til det og derefter krøb i min...

Mineralvand mod hindbærpletter
Oktober 2020

Mineralvand mod hindbærpletter

Og så rullede hindbæret over min mørke bluse ... og lod nøjagtigt på den hvide knap plade en fed plet :( Jeg hørte, du skulle vaske det koldt eller prøve eddike, men det syntes mig underligt. Fordi...

Fjern fedtpletter med bagepulver
Oktober 2020

Fjern fedtpletter med bagepulver

Så: Hvis du opdager nogen fedtede pletter efter strygning, skal du drys bagepulver på pletten, gnide den ind med fingeren et kort stykke tid, vent 5-10 sekunder og børst derefter den af ​​med en...

Rengør gamle og beskidte bilsæder
Oktober 2020

Rengør gamle og beskidte bilsæder

For at få gamle og beskidte bilsæder til at se rene og nye ud, behøver du bare en spand vand, 1 til 2 faner til rengøring af tænder (Kukident eller så), en strejf af blødgøringsmiddel, en svamp og et...

Rengør polstring / tæppe med sodavand
Oktober 2020

Rengør polstring / tæppe med sodavand

Jeg fandt lige ud af noget nyt: For nylig fik jeg stole gratis via et porcelænslink, træstole med polstrede sæder i 80'ernes stil. Polstring ligner velour tæppe, frotté eller endda sofaer fra ældre...

Til fugt og lugt af opkast
Oktober 2020

Til fugt og lugt af opkast

Hvis dit barn, hund eller kat har opkastet, har jeg et godt tip til at fjerne gaven. Tag kaffegrunden ud af filteret og drys det over opkastet. Den skarpe lugt lindres straks, fugtigheden er bundet....