Urter & krydderier

Alle Artikler

Lav urteolie
Oktober 2020

Lav urteolie

Jeg lavede en meget stor urteolie (som gave). Til dette har du brug for en høj kvalitet, koldpresset olivenolie (750 ml), en smuk og let at lukke glasflaske, peberkorn, groft havsalt, tørret 2-3...

Flerårig basilikum i stedet for den billige kortvarige fra supermarkedet
Oktober 2020

Flerårig basilikum i stedet for den billige kortvarige fra supermarkedet

I stedet for at købe de billige, kortvarige og stærkt dyrkede basilikumskrukker fra supermarkedet og bortskaffe dem efter cirka 4 uger for at få en ny, er der et vidunderligt alternativ i...

Hæld basilikum korrekt - længere holdbarhed
Oktober 2020

Hæld basilikum korrekt - længere holdbarhed

Frisk basilikum efter 2 dage på det visne !? Ved at hælde basilikum ordentligt, visner det ikke så hurtigt, og det holder længere. Jeg er stadig helt TheFruitAndFlowerBasket Frischling Jeg tør skrive...

Opbevar selvhøstede, tørrede urter
Oktober 2020

Opbevar selvhøstede, tørrede urter

Hvor skal man hen med de selvhøstede urter? Har du mange lækre hjemmevoksede urter på din vindueskarmen og balkonen? Lige nu er det rigtige tidspunkt at høste og tørre nogle sorter. Når alt er gjort,...

Gem rosmarin fra frosten - lav rosmarinolie
Oktober 2020

Gem rosmarin fra frosten - lav rosmarinolie

tidSamlet klargøringstid: 20 min. Dette tip handler om, hvordan man redder rosmarin fra frost og fremstiller rosmarinolie af det. Samtidig er det også en god gaveidee. I nogle få vintre forsøgte...

Multiplicer mynte
Oktober 2020

Multiplicer mynte

Mynt er let at formere. Alt hvad du skal gøre er at tage en stilk i et gennemsigtigt glas vand og derefter vente, vente, vente. Efter ca. 1-2 uger dannes de første rødder. Indtil rødderne er så faste...

Multiplicer basilikum
Oktober 2020

Multiplicer basilikum

Min basilikum er altid tændt, og det var derfor, jeg ville prøve at dyrke min basilikum, hvordan det fungerer: Du bryder flere grene fra basilikumen, placer dem i et glas vand, venter et par dage på,...

Basilikum vokser saftigt ved at høste det ordentligt
Oktober 2020

Basilikum vokser saftigt ved at høste det ordentligt

I årevis købte jeg en eller flere gryder med basilikum og havde lidt sjov med det. Jeg vandes, jeg befrugtede og stadig var de over efter en kort stund. Min fejl var, at jeg altid høstede de største...

Længere glæde ved købte urter
Oktober 2020

Længere glæde ved købte urter

Hvis jeg bringer mig friske urter om vinteren fra supermarkedet (mit køkken er om vinteren og sommeren desværre for mørk til at opdrætte på vindueskarmen), så forlader jeg folien, som er, når jeg...

Typiske urter og krydderier i køkkenet
Oktober 2020

Typiske urter og krydderier i køkkenet

Disse urter og krydderier skulle ikke mangle i dit køkken. De er velegnet til mange forskellige opskrifter. Hvilke urter skal du have frisk der, som i tørret form? Denne liste over køkkenurter giver...