Alt glider igen

Alle Artikler

Udløbet smøremiddel
Oktober 2020

Udløbet smøremiddel

Du har stadig smøremidler i skabet, hvis udløbsdato er overskredet? Kast det ikke, du kan gøre meget med det! Knæl dine døre? Intet problem: Fjern døren, hæng hængslerne på hængslerne, hæng døren...

Smør låsecylinderen
Oktober 2020

Smør låsecylinderen

Det ved vi alle sammen. Nøglen går hårdt ind i låsen og kan næppe drejes. Vær venlig ikke at håndtere salatolie eller lignende. (limet på lang sigt, og cylinderen skal være tuascht), men brug grafit...

Saml ruller af stole i lynhastighed
Oktober 2020

Saml ruller af stole i lynhastighed

Jeg hang desperat over en Ikea-stol igen og forbandede over rullerne. Så tænkte jeg, hvorfor tager jeg ikke olie og smører metalstifterne. Schwupp lavede og schwupp gik metalstifterne, og ingen vold...

Panelvogn glider ubesværet i baneskinnen
Oktober 2020

Panelvogn glider ubesværet i baneskinnen

Efter at min panel varevogn endelig hang i sporet, og jeg bare havde brug for at tilslutte min panelgardin, bemærkede jeg, at plastpanelet var meget vanskeligt at glide i metalskinnen. Det var...

WD-40: All-round hjælp i husholdningen
Oktober 2020

WD-40: All-round hjælp i husholdningen

WD-40 er en hjælp (allround agent) til mange forskellige situationer og områder i hverdagen og husholdningen. Først og fremmest skal du vide, at jeg ikke reklamerer for produktet, men kun anbefaler...

Konstruktionsskum mod knirkende trægulve
Oktober 2020

Konstruktionsskum mod knirkende trægulve

Mine forældre bor i en gammel bygning med gamle plankegulv. Den konstante knirkning, da vi løb over det, kom på vores nerver. Min far fik følgende, nyttige tip: Da der er et frit rum under...

Cylinderlås
Oktober 2020

Cylinderlås "olie"

I årenes løb låses cylinder - f.eks. hoveddøren - altid vanskeligere. Før du risikerer at bryde nøglen, når du låser op, skal du hellere sikre jævn kørsel igen. I ingen tilfælde skal symaskine eller...

Pin bord til vedligeholdelse shopping
Oktober 2020

Pin bord til vedligeholdelse shopping

For et par måneder siden renoverede vi vores hytte, så vi måtte udskifte en masse ting og købe nyt. Og jeg har lagt mærke til: Jeg registrerer for tusinde gang, hvilke pærer jeg har brug for, hvilken...

Forstner-bor skærpes med negelfil
Oktober 2020

Forstner-bor skærpes med negelfil

Forstner-bor - også kaldet pot-bor - er vigtige hjælpere. De bor præcist, hvorved borehullet også bruges som en ren afrundingskontur til udskæringer eller gennemtrængninger. Jeg har ikke brug for det...

Knækkende gulve
Oktober 2020

Knækkende gulve

Problemet med gamle og ofte narre gulve kan løses relativt let. Bauschaum Jeg synes det snarere ikke rigtig egnet. Her er mit tip: knirkende gulve "de-crenellate". Skru først alle plader eller...